Paine cu seminte de floarea soarelui

de Dya Daniela Andrei in Piine, 4 Apr 2014 | 5142 vizualizari

 

Reteta aceasta am vazut-o la Rocsiuta si va spun ca este tare buna! Am modificat cantitatile ingredientelor si nu am folosit mierea de albine, insa ramane la fel de buna! Va invit sa o incercati http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2013/11/paine-cu-seminte-de-floarea-soarelui.html

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina alba de grau
  • 350 ml apa la temperatura camerei (usor calduta)
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 lingurita cu sare (sau dupa gust)
  • 3 linguri cu seminte de floarea soarelui
  • 1 ou si putin ulei de masline (1 lingurita) pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de floarea soarelui:

Pasam drojdia impreuna cu zaharul pana se lichefiaza. O pastram  intr-un loc caldut pentru 10-15 minute.

Intre timp cernem faina, intr-un bol, formam o adancitura si adaugam drojdia dospita peste care presaram faina din jur si lingurita cu sare pentru o incorporare uniforma. Adaugam apoi cele 4 linguri cu ulei de masline si putin cate putin apa calduta (la temperatura camerei), framantand aluatul pana la omogenizarea perfecta.  Se adauga semintele si se incorporeaza complet in aluat.

Lasam vasul intr-un loc cald, pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Am format apoi bile potrivite ca marime pe care le-am asezat intr-un vas de yena uns cu putin ulei. Am crestat putin fiecare "bila" si le-am stropit cu o lingurita cu ulei de masline. Ll-am mai lasat la crescut 10 minute (in vas), dupa care le-am pus la copt pana ce painica a crescut suficient de mult si a inceput sa prinda culoare. Am uns-o cu amestecul de ou si ulei de masline, am presarat miez de seminte si am pastrat-o in cuptor pana ces-a rumenit frumos.

Pufoasa, gustoasa, calda,,, Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul meu a fost mai molicel (pentru ca asa l-am dorit).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine frantuzeasaca